İphone Nasıl Sıfırlanır?

İphone Nasıl Sıfırlanır; İPhone veya iPad Fabrika Ayarlarına Nasıl Dönülür? Sorusu ile eş değer bir sorudur. Cevabı her yeni güncelleme ile biraz daha karmaşıklaşsa da hala Apple marka ürünlerde yer alan seçenekler opsiyonlar arasında olmayı sürdürmektedir.

Fabrika ayarlarına sıfırlama özelliği, bir iPhone veya iPad’in içeriğini silmenizi sağlar; yanlış çalışıyorsa veya satıyorsanız faydalıdır. İPhone’unuzu satıyor veya tamir için teknik servise veriyorsanız, hesaplarınızı silmek ve içeriğinizi kaldırmak için sıfırlamanız gerekir. Açıkçası, iCloud’a veya iTunes’a yedeklendiğinden emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

Fabrika ayarlarına döndürmek için bir iPhone veya iPad de şu adımları izlemeniz gerekir.  

Ayarlar> Genel> Sıfırla> Tüm içeriği ve ayarları sil seçeneğine gidin. İşlem tamamlanmadan önce parolanızı ve Apple Kimliğinizi girmeniz istenecektir.

Bir iPhone veya iPad’i nasıl sıfırlayabilirsiniz

Telefonunuz kilitliyse ve yeniden başlatmak istiyorsanız ancak düğmelerden hiçbiri çalışmıyorsa, cihaz kapanana ve Apple logosunu görene kadar güç düğmesini ve ana düğmeyi aynı anda basılı tutun. telefonunuz veya iPad’iniz normale dönecektir.

İPhone XS gibi bir giriş düğmesine sahip olmayan modellerde, ses açma düğmesine basın ve bırakın, ses seviyesini düşürmek için aynı işlemi yapın, ardından Apple logosu görünene kadar yan düğmeyi basılı tutun

Sıfırlamadan önce yedekle gerekir mi?

İphone Nasıl Sıfırlanır; Cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak isteyebileceğiniz durumlar olabilir, çünkü cihaz çalınmış olabilir. İCloud’u kullanıyor olsanız bile, bunu yapmadan önce iPad veya iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlayarak, kilidini açarak, iTunes’da görünmesini bekledikten ve ardından tıklatarak tam bir yedekleme yapmak mantıklı olacaktır.

Bir Yedekleme bölümü göreceğiniz Özet ekranını açmalıdır. Yalnızca Şimdi Yedekle düğmesini tıklamanız yeterlidir. (Tüm şifrelerinizin kaydedilmesini istiyorsanız, iPhone şifrele yedekleme kutusunu işaretleyin.)

İPhone veya iPad nasıl sıfırlanır

İPhone veya iPad’e geçmeden önce SIM kartınızı çıkarmayı da hatırlamakta fayda var, çünkü bu konuda kayıtlı bilgiler olabilir ve yeni bir telefonda veya tablette kullanmaya devam etmek isteyebilirsiniz.

Kullanmakta olduğunuz iOS sürümü farklı olsa da tüm sürümler kabaca aynıdır. İphone ve iPad’de sıfırlama ekranları çokta farklı görünmemektedir.

Ayarlar’a, ardından Genel’e dokunun. Sıfırla seçeneğini görene kadar aşağı kaydırın.

Adım 2. Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’e dokunun. Bir Parola ve / veya Kısıtlamalar Parolası belirlemenize bağlı olarak (farklıdır), silmek ve sıfırlamak için bu kodu veya şifreyi girmeniz gerekebilir. Kodları girmediğiniz sürece cihazı sıfırlayamayacağınızı unutmayın.

İPhone veya iPad nasıl sıfırlanır

Adım 3. Apple ID şifrenizi girmeniz gerekecektir. Bir iPhone’u yalnızca iTunes aracılığıyla geri yüklerseniz, yeniden başlatıldığında Apple Kimliğinizi ve şifrenizi girmeniz istenir. Burada tarif ettiğimiz yöntemi kullanarak sıfırlamak, iPhone’un yeniden başlatıldığında Apple kimliği istemesini önleyecektir.

İphone Sıfırlandıktan Sonra verilerimi Kurtarabilir miyim?

İphone ya da ipad cihazınızı sıfırladıktan sonra verilerinizi kurtarmanız mümkündür. Fakat bu nokta da ön yedekleme yapmanız gerekir. Eğer bir çalınma sonrasında telefonunuzu uzaktan sıfırlarsanız ve telefonunuzda son yedeklemeden sonra yeni bir yedekleme yapılmadıysa verilerinizi kurtarma imkanınız olmayacaktır.

Bu nedenle düzenli olarak telefonunuzu daha önceden kablosuz ağlarda yedekle ve eş zamanla olarak ayarlamış olmanız oldukça faydalıdır. Bu sayede siz farkında olmadan telefonunuz bu işlemleri arka planda yapacak ve sizi büyük bir sorumluluktan kurtaracaktır.

Telefon sıfırlamasından sonra, şayet bilgisayarınızda ya da bulut hesabınızda verileriniz yer alıyorsa, bu verileri yeni bir telefona ya da eski telefonunuza yeniden indirmeniz mümkündür. İcloud hesabınızla giriş yapmak ve telefonunuzda eş zamanlama yapmak yeterli olacaktır.

İcloud hesabınıza erişmek ve eş zamanlamak için sadece Windows ya da mac işletim sistemine sahip cihazları kullanabilirsiniz.

İphone’mu Bul Yaparken Sıfırlamam Doğru Mu?

Telefonunuz çalındığında yapılan telefonumu bul özelliği bir anlık heyecanla yapılıp sıfırlama işlemi yapılsa da telefonla tamamen bağlantınızı kopartacaktır. Bu nedenle eğer, çok kritik bilgiler yoksa telefonunuzu uzaktan sıfırlamanızı önermiyoruz. Bu telefonunuz ile bağlantınızı kopartacaktır.

 

 

Bu yayını değerlendir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara & Bilgi Al
Adres Bilgisi